Jak ohřát tortillu?

21.10.2012 17:05

 

Pšeničné tortilly jsou neodmyslitelnou součástí téměř jakéhokoliv mexického jídla, výborné jsou ale i jako příloha k pečenému masu, když se vám nechce vařit s bramborami. Kupují se už hotové, nejčastěji v igelitovém sáčku balené po pěti až deseti kusech. Ideální je, pokud zvládnete sníst celé balení najednou nebo nejdéle do 3 dnů od otevření, tortilly nemají po otevření příliš dlouhou trvanlivost.

Ohřívání je velmi jednoduché. Tortilly (jen počet, který sníte) lehce navlhčete vodou, uzavřete do mikroténového sáčku a dejte na chvilku do mikrovlnné trouby. Stejně poslouží i klasická trouba, do ní ale použijte místo igelitového sáčku navlhčenou utěrku. Osvědčené je i ohřívání nad párou. Pokud máte doma napařovač na knedlíky, použijte ho i na tortilly. Jestli ne, nalijte do většího hrnce trochu vody, přikryjte ho utěrkou, na kterou položíte tortilly a přiklopte pokličkou. Párou při varu vody se tortilly prohřejí a zároveň zvláční, půjdou pak mnohem lépe zabalit. Jen si dejte pozor, aby vám tortilly nespadly do vody, až budete utěrku z hrnce sundávat.